29.10.2015

Salaista tietoa Mikkelistä: final round



Taekwondon ja aikidon yhteistyötä:
Kolme henkilöä, maassa yksi jalka ja yksi käsi
(kuva © Tiiu Tuomi)

Toinen koulutusviikonloppu on takana ja se oli ehkä yllättäen teoriapainotteisempi kuin ensimmäinen. Allekirjoittaneesta se ei ollut huono juttu, kun tämä tykkää ihmetellä ja visioida ääneen. Keskusteleva opetus käsitteli painavia asioita kuten vuorovaikutusta ja ensiapua. Lihaksetkin pääsivät silti tekemään työtä muun muassa ensimmäisen päivän tatamileikkien parissa. Tarjolla oli niin rapukävelypolttopalloa kuin temppurataakin. Päästiin myös ääneen ihmettelemään sitä miten epämukavat puolapuut voivatkaan olla. :)

Vaikka lajien välinen ajatusvaihto oli ehdottomasti mielestämme rikkaus, oli mukavaa päästä omalle lajipäivälle. Aikidon junnujen ohjaamiseen eivät aina päde samat asiat kuin kilpailevien lajien junnuihin, joten paikoitellen lajien yhteisen koulutuksen esimerkit eivät istuneet oman lajin piiriin. Lajipäivässä pääsimme tarkentamaan saatuja tietotaitoja aikidon kontekstiin. Odotimme Millan kanssa päivää innolla ja lähdimme sieltä motivoituneina!

Aikidon lajipäivän piti juniorivaliokunnan puheenjohtaja Heidi Eloranta, ja hän oli tehnyt päivästä todella hyödyllisen tehopaketin. Yleisestikin opetuksessa näkyi hänen oma persoonallinen otteensa, mutta sen lisäksi Heidi toi mukaan elävöittäviä esimerkkejä omista ohjauskokemuksistaan. Meitä aikidokoulutettavia oli yhteensä kuusi, joten jokainen pääsi osallistumaan opetukseen kyselemällä ja kertomalla ajatuksiaan. Toisinaan oli oltava hyvinkin tiiviissä ringissä, kun parin tatamialueen päässä elämäniloinen capoeira ei salaillut olemassaoloaan. Afrobrasilialainen taustamusiikki pääsi värittämään myös ohjausharjoittelua!

Mikkelistä lähdettiin tällä kertaa todistusten kanssa ja muutakin paperia tuli saatua mukaan, jotta mikään ei vain pääsisi unohtumaan. Olen monta tatamileikkiä, kaveria ja ohjetta rikkaampi. Ehdottomasti lähdetään Millan kanssa seuraavaankin koulutukseen, mutta minun pitää sitä ennen jonkin verran treenata lisää ihan omaa aikidoa. Siinä samalla ehtii ohjata montaa junnua. :)


Todistukset ja vain pari viimeisintä paperia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!