13.10.2015

Salaista tietoa Mikkelistä: round 2


Ahkeraa aamuaikidoa! Eikun..

Toinen koulutuspäivä oli vähintään yhtä antoisa kuin ensimmäinen. Perehdyimme lasten liikunnan yleisiin periaatteisiin, lapsen psyykkis-sosiaaliseen ja fyysiseen kehitykseen ja pohdimme, kuinka sopeuttaa ohjausta lapsen kehitystason mukaiseksi. Saimme myös eväät yksittäisen harjoitustapahtuman suunnitteluun, mitä pääsimme myös testaamaan ryhmätyönä. Pienryhmissä suunniteltiin ja toteutettiin yksi osa kokonaisharjoituksessa. Teimme siis ryhmänä kokonaisen junnutreenin.

Yhden pienryhmän ohjatessa muut pääsivät taas eläytymään junioreiksi. Riippumatta siitä kuinka syvälle sisäinen lapsi oli itse kullakin hautautunut, ryhmä heittäytyi tehtävään täysillä. Niin lapsen logiikka kuin leikinomaisuuden tärkeyskin saivat näin ymmärrettävämmän muodon. Minä ja Milla koimme molemmat hyvin valaisevaksi sisäisen lapsen löytymisen. Ainakaan itselläni se ei järin syvällä ollutkaan. :)

Koulutuksessa oli useamman lajin harrastajia, mikä teki tämän ryhmätehtävän mielenkiintoiseksi. Se yhdisteli värikkäällä tavalla eri kamppailulajien harjoittelukulttuurien kirjoa ja "tunnilla" tehtiin paitsi aikidon suwariwazaa myös karaten kataa. Ennen harjoitusta tutustuttiin toistemme lajeihin, mikä oli sekin avaava kokemus. Harvoin näkee taidoa, taekwondoa, aikidoa ja karatea sanallisesti avattuna ja demonstroituna peräkkäin!

Harjoituksen jälkeen istuimme vielä lyhemmälle teoriapätkälle, joka käsitteli konfliktitilanteita ja vertaissovittelua. Kamppailija ei kiusaa -materiaali oli minulle entuudestaan tuttu, mutta oli mukavaa puhua sen esiin nostamista asioista uuden ryhmän kanssa ja vaihtaa ajatuksia! Jo tutuksi käyneessä porukassa se tuntui helpolta väsymyksestä huolimatta.

Päivän ollessa ohi lähdimme Millan kanssa ajelemaan kohti Tamperetta hyvässä ja puheliaassa hengessä. Välillä myös popitettiin lujaa Radio Rockin tarjontaa. Palaamme Mikkeliin jälleen 24.10. jatkamaan kouluttautumista, joten stay tuned. ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!