14.11.2015

Tracon X: Tataminkantajien raportti


"Ainiin ne mainoksetkin vois tehä.."

Public House Huurteen pöydällä lepäsi papereita ja kyniä. Nozomin osallistuminen loppukesän Tracon X -tapahtumaan oli lyöty lukkoon, ja esitystä piti alkaa suunnitella. Tracon on Tampereella vuosittain järjestettävä manga-, anime- ja roolipelitapahtuma. Siellä on nähtävää, tutkittavaa ja ostettavaa kaikille japanilaiseen kulttuuriin tai sarjakuvien maailmaan hurahtaneelle. Olimme saaneet kunnian päästä luomaan tapahtumaa panoksellamme. Nozomilla tulisi olemaan yhdistyspöytä yhdistysalueella ja kaksi näytöstä lavalla.

Iskuryhmäksi oli tässä vaiheessa vakiintunut Helmin, Miskan, Konstamikon ja Miran muodostama kvartetti. Kun ryhmän jäsenet olivat enemmän tai vähemmän oman elämänsä taiteilijoita, joilla on kokemusta musiikin ja/tai teatterin maailmasta, oli selvää, että haluttiin tehdä kunnon show. Public House Huurteessa lyötiin lukkoon ajatukset, jotka päätettiin tatamilla muokata käytäntöön sopiviksi. Inspiroivaa palaveria kuitenkin seurasi pitkä hiljaisuus. Iskuryhmä oli kiinni omissa arkisissa töissään, eikä esityksen eteen tehty paljoa Facebookin keskustelua enempää. Shame on us!

Klassinen viime hetken paniikki nappasi otteeseensa muutama viikkoa ennen Traconia. Siitä eteenpäin iskuryhmämme oli lähes päivittäin Nääshallissa kotidojolla työstämässä esitystä, ja illat istuttiin tietokoneella puhumassa esityksestä.  Paineen alla syntyi timanttinen ylpeydestä ja ystävyydestä kertova esitys, jossa oli sopivassa suhteessa huumoria, elokuvamusiikkia ja tietenkin sitä aikidoa.
Esityksen pääsimme toteuttamaan ulkolavalla Sorsapuiston puolella ja vieläpä kahteen otteeseen! Tapahtumaa edeltävänä iltana vielä kyhättiin pieniä mainoksia jaettavaksi tapahtuman väelle. Nozomin yhdistyspöydältä käsin saatoimme välittää aikidon ilosanomaa, mutta koimme esityksen olevan tärkeämpi elementti. Siksi ilahduimmekin suuresti yleisön määrästä, ja vaikka odotimme toisen esityksen keräävän vähemmän väkeä, ihmisiä tulikin vielä enemmän kuin ensimmäisenä päivänä.

Jännitys ei ehtinyt kivuta kattoon ennen esityksiä, siitä kiitos kuuluu yllättäen Tampere-talon arkkitehdeille. Rakennus portaineen ei soveltunut kunnolla tatamien kuljettamiseen kärryllä, joten hartiavoimat oli otettava käyttöön. Kun tatamit oli tiukassa aikataulussa saatu paikalleen, jäljellä oli vain lyhyt hetki aikaa vetää henkeä ja valmistautua antamaan kaikkensa seuraavalle vartille. Nämä vartit menivät nappiin ja yleisön reaktiot kertoivat, että olimme todella onnistuneet tekemään esityksestä yleisöömme purevan paketin. Vielä jälkikäteenkin saimme ilahtua positiivisesta palautteesta. Ja tietenkin pääsimme esityksessä toteuttamaan omia fantasioitamme: Miska sai olla eeppinen sankari lopun taistelussa, ja Miran taustalla soi ”Modern Assassin”.

Velvollisuuksistamme huolimatta ehdimme kuitenkin pitää hauskaakin! Tracon tarjosi paljon esityksiä ja tuttuja nähtäväksi, mutta iskuryhmämme vietti myös laatuaikaa keskenään paitsi syömällä myös ihmettelemällä pelipisteitä ja myyntikojuja. Kaikki kokeilivat enemmän tai vähemmän vapaasta tahdostaan tanssipeliä, bofferikentällä näytettiin aikidotyyliä, ja lisäksi tuli selvitettyä Brianin todellinen karva ja nähtyä Kerttu työssään.

Etkö päässyt mukaan? Too bad, mutta onneksi esityksen pääset katsomaan tästä linkistä, ja tatamien taakse eli iskuryhmän rellestykseen pääset puolestaan tutustumaan tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!