16.9.2015

Pelisääntökeskustelu 14.9.2015

Nozomi on Nuori Suomi Sinettiseura ja tähän liittyen joka syksy käydään Pelisääntökeskustelut sekä junioreiden että vanhempien kanssa. Pelisääntökeskustelussa sovitaan tärkeimmät yhteiset säännöt, joiden mukaan aikidoharjoituksissa toimitaan. Tänä vuonna pelisääntökeskustelut käytiin maanantaina 14.9., samaan aikaan vanhemmilla oli myös vanhempainilta, jossa käytiin muutenkin läpi Nozomin junioritoimintaa ja syksyn aikataulua.

Junioreiden kanssa pelisääntökeskustelu tehtiin tänä vuonna ryhmätyönä. Ryhmät arvottiin ja työtä tehtiin neljässä kuuden juniorin ja yhdessä viiden juniorin ryhmässä. Tatamilla siis riitti porukkaa, kun paikalla oli junioreita kaikista kolmesta harjoitusryhmästä.

Ryhmissä mietittiin ensin neljä sääntöä, jotka oma ryhmä kokee tärkeäksi ja haluaa pelisääntöihin. Sen jälkeen kierrettiin ryhmittäin tutustumassa kaikkien muiden ryhmien ehdotuksiin ja äänestettiin jokaisesta listasta kaksi tärkeintä. Tämän jälkeen jokainen juniori sai itsenäisesti kirjoittaa omalle lapulle yhden säännön, jota haluaisi kaikkien noudattavan aikidoharjoituksissa.

Kirjoitushommien jälkeen oli leikkien aika, samalla pari ohjaaja kävi ryhmätyön tulokset läpi ja koosti niiden perusteella lopulliset pelisäännöt. Aika selkeästi suosituimmat säännöt nousivat esiin, muutamaa hieman yhdisteltiin ja muokattiin niin, että säännöt saatiin lyhyeen ja selkeään muotoon. Ja tässä ne nyt ovat, varustettuna kaikkien mukana olleiden allekirjoituksilla! Fiksuja ajatuksia meidän junnuilla, vaikka itse sanonkin.

Nozomin junioriryhmän Pelisäännöt 14.9.2015 - syksy 2015

Ja tässä vielä sääntöjä, joita juniorit kirjoittivat itsenäisesti:

Pitää kuunnella ja noudattaa opettajan antamia ohjeita.
Ei saa tehdä pahaa toisille.
Häkkiin ja peiliin ei saa koskea eikä seiniin saa nojata.
Ei saa olla väkivaltainen!
Tehdää mitä ohjaaja käskee
Ei saa kiroa!! J
Ei saa kiusata, tottele sääntöjä!!!
Tehdään tekniikat kunnolla
Ehdottomasti ei saa KIROILLA!!!
Tehdään tekniikkaa kunnolla, kunnioitetaan muita.
Ei saa kiusata
Ei saa kiroilla
Tee muille niin kuin haluaisit muiden tekevän SINULLE!
Kunnioita muita
Ei saa satuttaa toisia tahallaan.
Kuunnellaan opettajaa
Kunelan opetajaa
Älä kiroile
Pitää kuunnella ohjaajaa, pitää kunnioittaa muita
Pitää kuunnella opea
PITÄÄ kunnioittaa muita.
Ei saa kiroilla.
Ei saa kiusata
Ei saa kiusata

Oikein hyviä ja niin aikidoon kuin muuhunkin elämään sopivia nämäkin.


Vauhtia riitti pelisääntökeskustelun jälkeen tatamin täydeltä :)